Parówki w cieście francuski z serem żółtym i suszonymi pomidorami to banalnie prosta i szybka do przygotowania przekąska. Możemy ją zaserwować kiedy zawitają do nas niezapowiedziani goście lub naszła nas ochota na coś pysznego a nie mamy ochoty przesiadywać w kuchni.
Parówki w cieście francuskim z serem żółtym
Składniki
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 6 parówek
- 6 łyżek ketchupu
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 130g żółtego sera
Przygotowanie:
Ciasto francuskie pokój na 6 prostokątnych części. Ser żółty zetrzyj na tarce. Ketchup wymieszaj z suszonymi ziołami. Parówki natnij z każdego boku na krzyż, na głębokość około 1,5 cm. Każdy kawałek ciasta francuskiego posmaruj ketchupem i posyp porcją żółtego sera. Ułóż parówkę i zwiń w ciasto po skosie. Końcówkę ciasta dokładnie przylep. Piecz w temperaturze 220 stopni C przez około 20 minut, aż ciasto się zarumieni.
www.dzieciakimleczaki.pl