poniedziałek, 6 stycznia 2014

Sałatka z szynką konserwową, kukurydzą i ananasem


Niezwykle prosta w wykonaniu i smaczna sałatka z dodatkiem szynki konserwowej, ananasa i kukurydzy.
Przepis od męża Karoliny - Łukasza (pozdrawiam :)

Sałatka z szynką konserwową, kukurydzą i ananasem


  • szynka konserwa (użyłam szynki Krakus 570 g) 
  • puszka kukurydzy
  • 6 jajek
  • słoik selera sałatkowego
  • puszka ananasów
  • sól, pieprz
  • majonez (najlepszy Kielecki :) 


Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Seler odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Ananasa i szynkę również pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Wstawić na kilka godzin do lodówki. 

Smacznego :) 

Printfriendly

Print Friendly and PDF