Niezwykle prosta w wykonaniu i smaczna sałatka z dodatkiem szynki konserwowej, ananasa i kukurydzy.
Przepis od męża Karoliny - Łukasza (pozdrawiam :)
Sałatka z szynką konserwową, kukurydzą i ananasem
- szynka konserwa (użyłam szynki Krakus 570 g)
- puszka kukurydzy
- 6 jajek
- słoik selera sałatkowego
- puszka ananasów
- sól, pieprz
- majonez (najlepszy Kielecki :)
Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Seler odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Ananasa i szynkę również pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Smacznego :)