Kolejna propozycja grillowa. Szaszłyki z kurczakiem i ananasem, delikatnie słodkie i orientalne. 
Szybko się je przygotowuje, ale jeszcze szybciej zjada :) 
Na moim przyjęciu grillowym zrobiły furorę, ciekawa jestem czy u Was też zrobią :) 
Szaszłyki z kurczaka i ananasa
- 4 pojedyncze filety z kurczaka
 - 1 puszka ananasów
 
Marynata
- 1/ 2 szklanki jogurtu naturalnego
 - 3 łyżki oliwy z oliwek (lub oleju)
 - 1/2 łyżeczki kurkumy
 - 1 łyżeczka przyprawy curry
 - 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
 - 1/2 łyżeczka soli
 
Filety z kurczaka opłukać, osuszyć i oczyścić z włókien. Pokroić w kostkę wielkości około 2,5 - 3 cm. 
W misce wymieszać składniki marynaty. Dodać kawałki kurczaka i dobrze wymieszać, aż pokryją się dokładnie marynatą. Miskę przykryć i włożyć do lodówki, na co najmniej 30 minut (można przygotować dzień wcześniej). 
Ananasa odsączyć z zalewy i pokroić na kawałki. 
Na patyczki do szaszłyków nadziewać kawałki kurczaka na przemian z kawałkami ananasa.
Grillować lub piec na patelni grillowej, aż mięso będzie zarumienione.



