niedziela, 12 sierpnia 2018

Roladki z tortilli z serem twarogowym, wędzonym łososiem i sałatą



Roladki z tortilli z serem twarogowym, wędzonym łososiem i sałatą


Składniki:

  • 2 placki tortilli
  • 200 g wędzonego łososia
  • 4 liście sałaty
  • 150 g twarogu
  • 3 łyżki śmietany
  • świeży koperek
  • sól, pieprz
  • wykałaczki

Wykonanie:

Twarożek rozgnieć widelcem. Dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.  Koperek drobno posiekaj.Każdą tortillę, posmaruj twarożkiem, posyp koperkiem. Ułóż plastry łososia. Łososia przykryj  liściem sałaty. Tak przygotowaną tortillę zwiń ciasno w roladkę. Zwinięte roladki wstaw do lodówki na minimum 1 godzinę.
Następnie każdą roladkę pokrój ukośnie na grube plastry. Każdy kawałek zepnij wykałaczką.






Printfriendly

Print Friendly and PDF