niedziela, 20 maja 2018

Parówki w cieście francuskim z serem żółtym




Parówki w cieście francuski z serem żółtym i suszonymi pomidorami to banalnie prosta i szybka do przygotowania przekąska. Możemy ją zaserwować kiedy zawitają do nas niezapowiedziani goście lub naszła nas ochota na coś pysznego a nie mamy ochoty przesiadywać w kuchni.

 Parówki w cieście francuskim z serem żółtym

 
Składniki
  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 6 parówek
  • 6 łyżek ketchupu
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 130g żółtego sera

Przygotowanie:

Ciasto francuskie pokój na 6 prostokątnych części. Ser żółty zetrzyj na tarce. Ketchup wymieszaj z suszonymi ziołami. Parówki natnij z każdego boku na krzyż, na głębokość około 1,5 cm. Każdy kawałek ciasta francuskiego posmaruj ketchupem i posyp porcją żółtego sera. Ułóż parówkę i zwiń w ciasto po skosie. Końcówkę ciasta dokładnie przylep. Piecz w temperaturze 220 stopni C przez około 20 minut, aż ciasto się zarumieni.


www.dzieciakimleczaki.pl






Printfriendly

Print Friendly and PDF